Prevenció de riscos

T'ajudem a gestionar la prevenció i a controlar els riscos laborals de la teua empresa amb una àmplia organització de consultors i l'última tecnologia aplicada a la salut i seguretat laboral.

Professionals i recursos tècnics

En Asepeyo estem compromesos amb la prevenció. Volem que les nostres empreses mutualistes reduïsquen la sinistralitat laboral i, per a això, fomentem una cultura preventiva.

Ens avalen més de 50 anys de coneixements i experiència, els millors consultors de prevenció i recursos tècnics altament especialitzats.

Les nostres actuacions es basen en el rigor i en l’absolut compliment de la normativa. Al llarg de la nostra trajectòria hem destacat per seguir les directrius que estableix anualment el Pla General d’Activitats Preventives.

Aquestes activitats són prestacions a favor dels empresaris i dels seus treballadors, que no generen drets subjectius, dirigides a assistir als mateixos en el control i, si escau, reducció dels accidents de treball i de les malalties professionals. Correspon a la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social establir la planificació periòdica de les activitats, els seus criteris, contingut i orde de preferència.

És per això, que la nostra activitat en matèria preventiva, descrita en el següent apartat, s’adaptarà en tot moment al que estableix el Pla General d’Activitats Preventives.

Ruta 151

Unidad móvil para la difusión de buenas prácticas en prevención de riesgos laborales

Innovación e investigación en prevención de riesgos laborales

Ponemos en marcha la “Ruta 151”. Esta unidad móvil, que recrea un espacio virtual laboral inmersivo, recorrerá más de 80 poblaciones españolas durante los próximos tres años, con el objetivo de promocionar, difundir y sensibilizar en buenas prácticas en prevención de riesgos laborales y en la implementación de hábitos saludables a sus empresas mutualistas.

Millorem la prevenció de forma diferent

Busquem la manera d’oferir-te un servici diferent, posant a la teua disposició més de 80 professionals que resoldran tots els teus dubtes i l’última tecnologia a la teua disposició.

Tecnologia aplicada a la prevenció

Utilitzem l’última tecnologia aplicada a la prevenció, com la realitat virtual per a evitar les caigudes d’altura, l’ús de drons per a reduir la sinistralitat laboral, simuladors de conducció per a previndre accidents o projectes de reproducció d’entorns acústics que permeten avaluar el soroll en entorns de treball.

A més, com sabem l’important que és la prevenció, premiem i difonem les millors pràctiques preventives amb l’objectiu de compartir experiències per a millorar la seguretat laboral de les empreses.

Consultoria personalitzada

Assessorem a les nostres empreses de forma personalitzada.

Fes la teua pregunta

Premis Asepeyo

Presenta’t als Premis Asepeyo Antoni Serra Santamans a les millors pràctiques preventives

Anima’t a participar!

Informació i sensibilització

Promovem la prevenció de riscos laborals com a eix central de les decisions de les nostres empreses mutualistes. T’oferim un ampli catàleg d’accions informatives, dirigit a les persones que tinguen assignades funcions preventives en la teua empresa, sobre les quals pretenem millorar les seues habilitats i coneixements. T’ajudem a fomentar un canvi d’actitud, tal com estableix el Pla General d’Activitats Preventives, aprovat anualment per la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social.

Les accions que et proposem són molt pràctiques i adaptables a totes les situacions: presencial, semipresencial i en línia.

Calendari d’accions d’informació i sensibilització per a l’any en curs.

Campanyes de conscienciació

Nova campanya: La prevenció dels riscos psicosocials, una oportunitat per a una empresa amb futur

Els riscos psicosocials i l’estrés laboral es troben entre els problemes que més dificultats plantegen en l’àmbit de la seguretat i la salut en el treball. Els problemes psicosocials suposen un cost elevat per a les empreses i la societat de la Unió Europea, i l’estrés és el segon problema de salut laboral més freqüent a Espanya.
Coneix altres campanyes que hem dissenyat d’acord amb el que estableix el Pla General d’Activitats Preventives de la Seguretat Social elaborat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.


Sistema d’incentius per a la prevenció “Bonus”

El sistema d’incentius per a la prevenció bonus permet reduir les cotitzacions per contingències professionals a les empreses que hagen disminuït de manera considerable la sinistralitat laboral i ales que hagen realitzat actuacions efectives en la prevenció dels accidents de treball i malalties professionals.

Es pot sol·licitar si es compleixen uns requisits de cotització, es mantenen uns nivells de sinistralitat per davall dels límits establits i s’han dut a terme certes actuacions preventives bàsiques, podent-se incrementar la quantia del dit incentiu si s’han comés inversions en prevenció l’any anterior al de la presentació de la sol·licitud, denominat “període d’observació”.

Els nostres consultors de prevenció t’assessoraran en les gestions necessàries per a la sol·licitud de l’incentiu bonus, que t’ajudarà a continuar invertint en prevenció.

Portal de prevenció

Si vols saber més dels servicis que oferim en prevenció de riscos laborals, entra en el nostre portal especialitzat. Allí trobaràs, entre altres coses, més informació sobre consultoria i assistència tècnica, formació, estudis i projectes, campanyes, tallers de sensibilització, documentació tècnica i aplicacions.