Asepeyo

Saltar al contenido
  • Ajuda econòmica per a autònoms accidentatsAjuda econòmica per a autònoms accidentatsT'ajudem a mantener actiu el teu negoci mentre duri la teva baixa mèdica. Coneix les condicions de sol•licitud en el nostre manual d'ajuda social. [+] Ampliar notícia

  • Memòria Comissió de Prestacions Especials 2016Memòria Comissió de Prestacions Especials 2016La Comissió de Prestacions Especials d'Asepeyo va atendre 5.885 sol·licituds d'ajuda, a les quals es van destinar 12,77 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 15,4 % respecte al que es va concedir l'any 2015, amb una mitjana de 2.169,96 € per persona accidentada. [+] Ampliar notícia

  • Prestació per cura de fills amb càncer o malaltia greuPrestació per cura de fills amb càncer o malaltia greuEl Consell de Ministres va aprovar el Reial decret 1148/2011 que regula el reconeixement, en tots els règims del sistema de la Seguretat Social, de la prestació econòmica per a la cura de menors afectats de càncer o altra malaltia greu. Encara que la nova prestació entrés en vigor l'1 de gener de 2012 amb la Llei de pressupostos generals de l'Estat, va caler l'aprovació d'un reglament per a determinar el concepte de "malaltia greu" i l'aplicació als treballadors per compte propi, entre altres qüestions. [+] Ampliar notícia

  • Protecció per cessament d'activitat dels treballadors autònomsProtecció per cessament d'activitat dels treballadors autònomsLa Llei 32/2010, de 5 d'agost, per mitjà de la qual s'estableix un sistema específic de protecció per cessament d'activitat dels treballadors autònoms, es va publicar al BOE del 6 d'agost de 2010, i va entrar en vigor al cap de tres mesos, concretament el dia 6 de novembre de 2010. [+] Ampliar notícia

Accidents de treball i malaltia professional

Assistència social Comissió de Prestacions Especials

La Comissió de Prestacions Especials (CPE) té per funció oferir ajudes econòmiques, serveis i atenció al treballador accidentat o a la seva família, en determinats casos de necessitat, a fi de resoldre o minimitzar les possibles situacions que exigeixin una ajuda especial. Aquests ajuts són de caràcter potestatiu i estan diferenciats de les prestacions reglamentàries de la Seguretat Social.

Com a resultat d'aquesta activitat, durant el passat exercici 2016 la Comissió va atendre 5.885 sol·licituds d'ajuda, a les quals es van destinar 12,77 milions d'euros la qual cosa suposa un increment del 15,4 % respecte al que es va concedir l'any 2015.

L'import de les ajudes varia depenent de la necessitat de la persona beneficiària, si bé cada any la Junta General en fixa el límit màxim, que ara és de 15.000 euros. Quatre representants dels empresaris i quatre representants dels sindicats majoritaris dels treballadors estudien i resolen conjuntament cas per cas.

Aplicació AsepeyoMed

En què consisteix?

És una aplicació gratuïta per a dispositius mòbils Android que s'adreça als pacients i els seus cuidadors, disponible a Play Store. L'han desenvolupada la Direcció d'Assistència Sanitària d'Asepeyo i la Universitat d'Alcalá, amb el suport de la Comissió de Prestacions Especials de la Mútua.

L'aplicació té com a objectiu augmentar o facilitar l'adhesió al tractament. Té un sistema de notificacions i permet gestionar citacions mèdiques.

Descarrega la app en Google Play

Avís: Aquesta aplicació és per a dispositius mòbils Android.

Assistència social

Al Departament d'Assistència Social mirem per la recuperació de la persona accidentada a la feina i amb respostes específiques:

Durant l'hospitalització: ajudem econòmicament, culturalment i socialment, si fa el cas, el treballador accidentat i posem una atenció especial en la seva problemàtica familiar.

Durant la rehabilitació: facilitem a l'accidentat la informació sobre la manera d'obtenir ajudes o beques de centres i organismes oficials i que encaixin amb les seves necessitats.

I, finalment, gestionem la readaptació a la feina i en valorem l'evolució i la reincorporació laboral.

Programa Asepeyo Integra

Iniciativa que té com a principal objectiu la recuperació professional d'aquells treballadors i treballadores que, després de tenir un accident de treball o una malaltia professional, no puguin seguir desenvolupant la professió habitual. Per aconseguir aquest objectiu es facilitaran les eines necessàries per reorientar la seva carrera professional a través de plans formatius específics, en funció de les habilitats i capacitats de les persones candidates.

El programa s'adreça també a les empreses mutualistes per oferir suport i assessorament en el compliment de les seves obligacions de contractació de persones discapacitades o, excepcionalment, en l'adopció de mesures alternatives.

Accediu a tota la informació del programa.