Asepeyo

Saltar al contenido
  • Cambios en la regulación del sistema de incentivos de prevención Bonus ( RD 231/2017)Cambios en la regulación del sistema de incentivos de prevención Bonus (RD 231/2017)Resumen de las novedades del RD 231/2017 que regula el sistema de incentivos para la prevención Bonus, que tiene por objeto conseguir una gestión del incentivo más ágil. [+] Ampliar notícia

  • Campanya caídas de alturaNueva campaña Caídas de altura, un riesgo en todas las empresasCoincidiendo con el 28 de abril, Día de la Seguridad y la Salud en el Trabajo, ponemos en marcha esta nueva campaña para prevenir las caídas de altura. [+] Ampliar notícia

  • Sello IQNET SR10 de Aenor para AsepeyoCertificación de responsabilidad social IQNET SR10 de AenorEl director gerente de Asepeyo, Vicente Aparicio Mulet, ha recibido la certificación del Sistema de Gestión de la Responsabilidad Social que concede AENOR, como reconocimiento y evidencia de la conformidad del sistema de gestión de Asepeyo con el estándar IQNet SR10 durante un acto celebrado en las oficinas centrales de la Mutua en Barcelona. [+] Ampliar notícia

  • Inauguración de nuevas instalaciones en CórdobaInauguración de nuevas instalaciones en CórdobaSalvador Blanco, vicepresidente de la Diputación de Córdoba, ha inaugurado las nuevas instalaciones de Asepeyo en la localidad. El acto ha contado con numerosos empresarios y representantes del tejido empresarial de Córdoba además de otras instituciones y asociaciones empresariales. [+] Ampliar notícia

  • Equipos Asepeyo Oxfam TrailwalkerNuestros equipos reciben el premio a la superación en la TrailwalkerLa organización de la carrera solidaria Trailwlaker ha concedido el premio "Superación" a Asepeyo como reconocimiento al esfuerzo de los participantes con diversidad funcional. Una año más, nuestra participación en esta actividad ha sido posible gracias al programa de ayudas sociales colectivas de la Comisión de Prestaciones Especiales de Asepeyo y a la implicación de empleados y pacientes. [+] Ampliar notícia

Accidents de treball i malaltia professional

Assistència social Comissió de Prestacions Especials

La Comissió de Prestacions Especials (CPE) té per funció oferir ajudes econòmiques, serveis i atenció al treballador accidentat o a la seva família, en determinats casos de necessitat, a fi de resoldre o minimitzar les possibles situacions que exigeixin una ajuda especial. Aquests ajuts són de caràcter potestatiu i estan diferenciats de les prestacions reglamentàries de la Seguretat Social.

Com a resultat d'aquesta activitat, durant el passat exercici 2015 la Comissió va atendre 5.472 sol·licituds d'ajuda, a les quals es van destinar 11.069.121,77 €, la qual cosa suposa un increment del 6,4 % respecte al que es va concedir l'any 2014, amb una mitjana de 2.022,87 € per persona accidentada.

Ajudes CPE 2015

L'import de les ajudes varia depenent de la necessitat de la persona beneficiària, si bé cada any la Junta General en fixa el límit màxim, que ara és de 15.000 euros. Quatre representants dels empresaris i quatre representants dels sindicats majoritaris dels treballadors estudien i resolen conjuntament cas per cas.

Aplicació AsepeyoMed

En què consisteix?

És una aplicació gratuïta per a dispositius mòbils Android que s'adreça als pacients i els seus cuidadors, disponible a Play Store. L'han desenvolupada la Direcció d'Assistència Sanitària d'Asepeyo i la Universitat d'Alcalá, amb el suport de la Comissió de Prestacions Especials de la Mútua.

L'aplicació té com a objectiu augmentar o facilitar l'adhesió al tractament. Té un sistema de notificacions i permet gestionar citacions mèdiques.

Descarrega la app en Google Play

Avís: Aquesta aplicació és per a dispositius mòbils Android.

Assistència social

Al Departament d'Assistència Social mirem per la recuperació de la persona accidentada a la feina i amb respostes específiques:

Durant l'hospitalització: ajudem econòmicament, culturalment i socialment, si fa el cas, el treballador accidentat i posem una atenció especial en la seva problemàtica familiar.

Durant la rehabilitació: facilitem a l'accidentat la informació sobre la manera d'obtenir ajudes o beques de centres i organismes oficials i que encaixin amb les seves necessitats.

I, finalment, gestionem la readaptació a la feina i en valorem l'evolució i la reincorporació laboral.

Programa Asepeyo Integra

Iniciativa que té com a principal objectiu la recuperació professional d'aquells treballadors i treballadores que, després de tenir un accident de treball o una malaltia professional, no puguin seguir desenvolupant la professió habitual. Per aconseguir aquest objectiu es facilitaran les eines necessàries per reorientar la seva carrera professional a través de plans formatius específics, en funció de les habilitats i capacitats de les persones candidates.

El programa s'adreça també a les empreses mutualistes per oferir suport i assessorament en el compliment de les seves obligacions de contractació de persones discapacitades o, excepcionalment, en l'adopció de mesures alternatives.

Accediu a tota la informació del programa.